Ta hand om bären!

Nu är tiden på året när våra bärbuskar dignar av mogna bär, det är i regel svarta och röda vinbär och krusbär som är de vanligaste bären i våra trädgårdar. I år är de extra söta vilket kan bero på att juli har varit väldigt varm. Vinbären brukar jag koka saft av, en del tycker om att koka sylt av vinbär. Krusbären blir sylt och kräm, jag har en granne som kokar krusbärskräm med en kanelstång i och hon säger att det påminner henne om hennes barndom.

Jag har alltid plockat bär i skogen tidigare men nu är det lätt att beställa bären med dem som plockar och säljer bär, så blåbär och lingon beställer jag så det räcker ett år. Det mesta av bären fryser jag ner och tar upp när det är dags att koka saft eller kräm.

Jordgubbar och hallon har däremot haft en dålig säsong, de flesta hallon är maskätna och jordgubbarna var klara i juni men sen har de inte återkommit, har kanske varit för varmt.

Om du känner att du har fått svar på dina frågor efter vårt samtal så finns ett blått fält längst ner till höger på sidan där du kan lämna ett omdöme av vårt samtal som vi har haft tillsammans.

Då får jag en återkoppling av samtalet där du kan ge både ris och ros. Det gör du på den hemsida som du brukar använda:

www.spålive.se/spadam/rebecca-7/ www.synskonline.se/spadom/rebecca-7 www.synskonline.no www.spålive.no

Ljus och kärlek!

Rebecca