Husdjurens betydelse för oss människor

 

Att våra vänner djuren kan vara positivt för hälsan har länge varit känt. En katt som spinner kan ha en lugnande effekt och långa hundpromenader är självklart nyttigt för kropp och själ. Även andra husdjur kan skänka glädje i form av sällskap och aktivitet.

I vården har det länge talats om djurs positiva påverkan. Det kan var allt från att sänka pulsen till att vara ett sällskap och samtalsämne. Man tränar vissa hundar att möta exempelvis gamla så att de får använda finmotoriken när de klappar och pysslar om hundarna och på så sätt även får villkorslös uppmärksamhet tillbaka, något som har visat sig mycket tacksamt för de äldre.

Att sköta en häst innebär ett stort ansvar som kräver kunskap, omsorg och uthållighet. Samvaron med hästen är i de flesta fall mycket positiv och det är lätt att skapa kontakter med människor som har samma intresse. Många ridskolor blir som ett andra hem för många barn och ungdomar.

Mina barnbarn rider och älskar sina hästar som de träffar en gång i veckan, min dotter har haft två hästar på gården och tre hundar och en katt, just nu har hon en kattunge som är barnens bästa vän.

Får samtal in till linjen om bortsprungna husdjur men även om samtal om hästar och andra djur, där gäller det att lyssna och be våra kunder att vända sig i första hand till en veterinär men även hänvisa till om vi har agenter med dessa kunskaper.

Ljus och kärlek

Rebecca

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *