Glad midsommar!

Här uppe i Mellansverige firas midsommar traditionsenligt med dans runt midsommarstången, barnen är glada och vill dansa. Lokala spelemän spelar på fiol och några brukar sjunga både gamla och nyare sånger. Många som deltar klär sig i sockendräkt vilket alltid är trevligt att titta på. På skansen finns många gamla hus och härbren som är öppna för besökare. Kaffe och saft serveras med hembakat kaffebröd.

Många försäljare av hantverk är på plats, trasmattor och dukar och näverdosor av olika slag samt vedkorgar brukar finnas. Finns även en butik på orten som säljer hantverksvarorna året runt. Försäljning av lotter är ett annat trevligt inslag på midsommarfesten.
Vid de här tillfällena brukar bekanta som inte bor på orten dyka upp för en pratstund och då går det att sitta tillsammans en stund. Efter ett par timmar med dans och fika är det dags att bege sig hem.

I år blir firandet speciellt eftersom det ska hållas avstånd och det betyder att det går bra att dansa med mellanrum mellan dem som vill delta. Men det kommer säkert att bli bra, kaffet kommer att förtäras utomhus.

Välkommen att ringa till mig, 0939-1147147 välj: 7

Ljus och kärlek!

Rebecca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *