Min katt heter Ella och jag älskar henne. Nu ska du få läsa om hur ozon räddade både mig och henne.

Jag älskar tyvärr inte Ella jämt. När hon har urinvägsinfektion är hon inte lika underbar. Jo, jag vet, man ska ta hand om henne och medicinera och allt det där – men lukten! Usch och fy och blä. Men jag vet att det finns folk som har 15 katter i sin bostad som kissar inne, för att de aldrig går ut. Jag hade en faster som var sån. Och gissa vem i släkten som fick i uppdrag att ta hand om katterna och huset efter att hon dött? Just det, det var jag. Kanske inte så konstigt att jag älskar katter, men inte kattkisslukt …

Katterna gav jag bort till ett katthem, tre var för gamla och sjuka så de sändes hädan. Men resten (utom Ella) blev faktiskt placerade, till fasters och min stora lycka. (Jo, jag vet att hon blev glad i sin himmel.) Så återstod bostaden. Hon bodde i eget hus, lyckligtvis, annars hade nog grannarna klagat. Mina syskon som också skulle ärva, lät mig lösa ut dem för en spottstyver, ingen av ville lägga några timmar på att få det beboeligt.

Det var bara att gå igång med kofoten, bryta upp golv och t.o.m. väggar, för lukten satt även i isoleringen. Möblerna hamnade allihop på tippen. Men varför rev jag inte hela skiten? Jo, för jag fick nys om ozon! Läste en del skrämselpropaganda på nätet först, men insåg snabbt att de som skrivit hade gjort helt fel. Seriösa artiklar från en firma med väldigt bra kundservice blev min räddning. Jag köpte en rätt kraftig maskin, körde i intervaller rum för rum och höll på i flera veckor. Flyttade ozongeneratorn var tredje dag och jobbade mig runt i några varv. Helt otroligt, efter att ha vädrat ut efter första omgången var lukten betydligt bättre. Efter fyra veckor var den helt bort!

Man ska vara noga med att inte andas in ozon. Sen låta maskinen stå några timmar innan man vädrar ut, det sista gör man för att bli av med restprodukter och ozonlukt. men det var inga problem. Den gick igång med timer på morgonen och jag åkte dit efter jobbet och vädrade. Dag efter dag. Ja, sen tog jag dit en firma för att isolera, sätta nya väggar och lägga golv. Ni ska tro att mina syskon blev avundsjuka, när de såg vilket mysigt hem som jag och Ella skapat. Inte blev det dyrt heller. Ozon forever. Men jag är glad om jag slipper fler av Ellas urinvägsinfektioner.