Vad händer med oss människor!

Vad händer med de äldre människorna vi har i vår omgivning, alla som är mor- och farföräldrar, som just nu är isolerade från sina familjer och vänner. Det finns tekniska lösningar som facetime och Skype men många äldre kanske inte har de möjligheterna. Många skriver brev och ringer, något som inte gjorts så mycket tidigare, men som nu blivit vanligt igen. Många barn är oroliga att deras äldre släktingar ska bli sjuka av Corona-viruset och blir oroliga. Men i skolor och på dagis finns bra information som når ut till barnen.

Har inte mött så mycket oro för Corona-viruset från de som ringer in till oss på linjerna, men alla ska vara beredda på det och då kan det vara bra att kunna hänvisa till Corona-linjen 113 113 samt till 1177 Vårdguiden.

Samtalen jag har haft till de sista dagarna har handlat om studier som är intensiva, där har jag peppat och haft en diskussion om vissa förändringar i vardagslivet för att ta bort energier som påverkar negativt, enkla tips som att byta dagar som är inbokade för att jobba, men som går att boka om till en annan dag under veckan. Här känner jag av personligheterna och i det här fallet var det en person som vill ha kontroll i sitt liv över det mesta som händer, då gäller det även att kunna kompromissa och i det här fallet inte boka jobb för långt fram i tiden.

Ljus och kärlek!

Rebecca

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *