Det keltiska korset!

 

Det keltiska korset är väl använt av tarottydare världen över och ger dig en helhetsbild av situationen som din fråga berör. Det är en mer avancerad teknik som kan kräva lite vana innan du enkelt kan läsa av stjärnan men övning ger färdighet. Stjärnan består av 10 kort och varje kort i stjärnan har sin egen position med specifik betydelse.

Hur du går tillväga:

1. Sätt dig ner i lugn och ro, fundera ut vad det är du har på ditt hjärta, vad är det du skulle vilja veta?
2. Koncentrera dig på frågan du önskar få svar på, ställ frågan i ditt inre.
3. Medan du fokuserar på din fråga, dra dina kort.

Situation:

3 svärd: Kortet står för lidande, svek, förolämpning, separationer som gör ont. Vännerna står inte på din sida, du kan bli förolämpad eller sviken av dina närmaste.

Korsande influens

3 Pentagram: Kortet står för kompetens, kunskap och skicklighet som används på ett bra sätt. Kortet står för ett företag, eller projekt i inledningsfaserna. Kortet är positivt och lovar vinst i framtiden eftersom man använder sin begåvning på ett mycket bra sätt. När det handlar om hälsan står kortet för en ny diet, terapiform etc som kommer att lyckas.

Rot
Ess i Bägare: En ny relation inleds, en ny bekantskap stiftas, en ny social situation uppstår.

Hände nyss
Ess i Stavar: Kortet står för en ny början i livet – vare sig det handlar om ett nytt jobb, en ny företag, förnyad energi eller ett flytt. Kortet kan även stå för början på ett sexuellt förhållande.

Tankar
2 Bägare: Ett möte mellan två personer, ett intimt förhållande, ett möte mellan fyra ögon, en union mellan två personer.

Händer snart
7 Pentagram: Kortet betyder flera misslyckande. Man har kämpat ganska hårt men man har nu fått sämre resultat. Det är ett trist kort som även betyder att man nu vet varken ut eller in eller hur man ska gå vidare, men det finns ett löfte om att man har förmågan att lära sig av situationen och sina erfarenheter hittills och att man ändå kommer att finna en utväg. I hälsofrågor står kortet för en misslyckad behandling.

Du
De Älskande: Kortet dyker oftast upp när man står inför ett mycket svårt val – det handlar om att välja eller inte välja, om att välja det ena eller det andra, om att ta den vägen eller den vägen. Det är viktigt att välja rätt eftersom framtiden står på spel om man väljer det som inte är bra.

Omgivning
4 Pentagram: Kortet står för en ekonomisk förlust eller snålhet. Det finns inte så mycket pengar kvar och man måste nu snåla. Kortet kan även stå för en problematisk ekonomisk situation men som man envist löser.

Hopp & rädslor
Drottning i Bägare: Drottning i Bägare är en varm och känslig kvinna som löser alla sina problem eftersom hon är så snäll och trevlig. Hon kan föreställa dig själv eller någon annan.

Utfall (framtid)
Page i Svärd: Kortet föreställer en nyfiken person som vill veta mycket och som frågar mycket. Därmed kan kortet stå för övervakning och spioneri.

Keltiska korset används av många medium som ett komplement till tarotkorten. Korten oavsett vilka de är kan vara ett bra underlag för att få igång en diskussion där kunden kan få hjälp att sätta ord på den situation som han eller hon befinner sig i, istället för att ställa frågor som ibland inte uppskattas, i diskussionen med kunden är det viktigt att lyssna och ge vägledning.

Ljus och kärlek!

Rebecca

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *